Fattigfällan

5 juni, 2017

Författare: Charlotta von Zweigbergk

Den här boken har jag hört mycket om tillslut kände jag att jag måste läsa den. Den känns väldigt personlig för mig eftersom jag själv befunnit/befinner mig i en liknande situation som huvudpersonen Beata. Boken är på samma gång skönlitteratur och ett debattinlägg om hur lätt det är att halka utanför trygghetssystemet och stå helt utan försörjning.

Hur ett sådant fall påverkar en som människa och hur svårt det kan vara att komma tillbaka när kraven för att få hjälp också är att man ska göra sådant som försvårar möjligheterna att komma tillbaka.

Det här är en bok som jag tycker många borde läsa för bristen på förståelse är verkligen uppenbar hos många både myndigheter och privatpersoner.

 

2 kommentarer

  • Ann Beskow 6 juni, 2017kl.07:11

    Den ska jag läsa! Visste inte att den fanns, när kom den ur!

    • sara 6 juni, 2017kl.19:50

      Den är relativt ny kom ut förra hösten alltså 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *