Jag är ju så jävla easy going

21 augusti, 2017

 

 
Författare:Jenny Jägerfeld
I våras läste jag Brorsan är kung samtidigt som min mamma och dotter läste den högt. Temat kändes viktig och angeläget och boken är välskriven en viktig bok som jag rekommenderar för barn i mellanstadieåldern. Kändes också kul med en realistiskt tema mycket som skrivs för barn och ungdomar är fantasy och skräck.

Den här boken är en ungdomsbok för lite äldre ungdomar än Brorsan är kung. Ämnet här är också angeläget också här finns mycket berättarglädje och humor. Joanna har ADHD hennes pappa är djupt deprimerad och mamman skriver böcker som inget förlag vill ge ut. Familjen saknar pengar till mat och Joanna kan inte ta ut sin medicin. För att få in pengar säljer hon kasserade kondomer och prylar på tradera. Av en slump får hon möjlighet att lura en droglangare på en större summa pengar och sätter sig själv i en ännu svårare situation.

 

 

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *