Flickorna

2 juni, 2017

Författare: Emma Cline

Den här boken väckte mitt intresse för att den handlar om människor i en sekt. Sekter är ett ämne som alltid intresserat och fascinerat mig. Evie är 14 år bor med sin nyss frånskilda mamma och som provar alla möjliga kurer och terapier. Pappan har flyttat ihop med en yngre kvinnan. Evie söker efter mening och efter att vara en del i ett sammanhang, en del av en gemenskap. Hon får syn på Suzanne och de andra flickorna som tillhör en sekt (förlagan är Manson sekten men det sägs aldrig i boken)en dag och blir nyfiken. Av en slump blir hon också osams med sin bästa vän och hon dras mer och mer till gruppen.

De experimenterar med droger och sexuella relationer. Det är egentligen inte den karismatiska ledaren som är viktigast för Evie utan Suzanne som hon älskar. Gruppen blir allt mer och mer isolerad och gruppens ledare leder dem till slut till mord.

Det är en intressant läsning porträtten av flickorna är mer tydliga en sektledaren och Suzanne och Evie är de mest framträdande karaktärerna. Jag kan tycka att det hade varit intressant med fördjupning av sektledarens karaktär samtidigt är det också ett intressant val att fokusera på gruppdynamiken och några enskilda medlemmar i en sekt.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *