Den mörkaste hemligheten

15 september, 2018

Författare: Alex Marwood

Det var ett tag sedan jag skrev något även om jag lyssnat på en del böcker sen sist. Den här boken känner jag mig väldigt berörd av och har svårt att släppa. Författaren har skrivit två böcker tidigare Onda flickor och Granne med döden båda bra och välskrivna deckare.

Boken utspelar sig under två helger i en rik familj och deras vänner. Den första helgen som utspelar sig  2004 försvinner Coco som är dotter till ett rikt par Coco har också en identisk tvillingsyster vid namn Ruby och två äldre halvsyskon. Den andra helgen utspelar sig när fadern under mystiska omständigheter dött och den kvarvarande systern Ruby och hennes halvsyster Mila åker till begravningen. Fadern är omgift med en kvinna som är jämngammal med Mila vilket också är en källa till konflikter.

Beskrivningen av den första helgen är fruktansvärd jag har bitvis svårt att lyssna. Det handlar om en familj som visserligen har pengar och status, men som försummar sina barn. Alla vuxna är mer eller mindre osympatiska och manipulativa den enda som jag verkligen känner sympati för är tvillingarnas mamma. Barnen används som slagträn i föräldrarnas konflikt och för att kunna festa ostört ger man de små barnen sömnmedel och mamman till tvillingarna känner sig tvingad att ge dem det. Något går fruktansvärt snett. De vuxna försöker dölja sanningen inte fören i slutet av boken får vi veta vad som verkligen hände inte ens den sanning som presenteras för  Mila är sanningen. Det som de vuxna som var med den helgen tror är sanningen är inte heller sanningen.

Som sagt var oerhört gripande och obehagligt tankeväckande tycker också att funderingarna omkring vad som är sant och vem det gagnar är intressanta.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *