Mörka platser

8 maj, 2017

Författare: Gillian Flynn.

Det här var också en bok jag valde av en slump. Jag tycker den påminner en del om andra deckarförfattare jag läst på senare år. Som Alex Marwoods Onda flickor. Det är framförallt valet av kontroversiella ämnen som blir rättsfall som böckerna har gemensamt. Bokens huvudperson är Libby Day som barn överlevde hon när hennes mamma och två systrar blev mördade.

Hennes bror dömdes för morden och hon vittnade emot honom. Hon har länge levt på en fond som instiftades av personer som ville hjälpa henne. Nu börjar fondens pengar ta slut och hon är i desperat behov av pengar. Därför söker hon sig till en morbid grupp som kallas ”Mordgruppen” och som gillar att rota i gamla mordfall. Hon får betalt för att prata med människor från sitt förflutna. Under berättelsens gång utvecklas hon som person och får en mer nyanserar syn på vad som hände på mordnatten och vi får tillslut veta vad som egentligen hände.

Det är en spännande bok med en intressant intrig med ett annorlunda perspektiv. Det som är  intressant är hur brottet präglas av sådant som låg i tiden under 80-talet och hur det lilla samhället präglas av idéer som satanism och utnyttjande av minderåriga och hur skvaller och rykten förstoras upp.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *