Revolt

13 augusti, 2017

Författare Suzanne Collins

Boken är sista i en trilogin om hungerspelen. Jag läste de två tidigare delarna förra hösten men hann inte med den sista delen. Kattnis bor i en en totalitär framtids stat där en våldsam dokusåpa som kallas Hungerspelen används för att hålla befolkningen i schack.

I den första delen tar hon sin systers plats när hon blir utvald för att tävla i de våldsamma spelen. I den andra delen har hon vunnit och tvingas göra en resa i statens olika distrikt för att försöka lugna en allt mer desperat befolkning. I den tredje delen tar hon motvilligt på sig rollen som ”Härmskrika” vilket innebär att hon ska vara revolutionens ansikte utåt en roll som hon antar med en viss tvekan. Boken är kategoriserad som ungdomsbok och tillhör de ungdomsböcker som också läses av många vuxna. Jag tycker också den har drag av andra dystra framtidsvisioner som 1984 

Jag tycker slutet på serien är riktigt bra och att avslutningen på den här boken känns helt rätt.

 

2 kommentarer

  • Mattias 21 augusti, 2017kl.23:34

    Sugen på att se filmerna?

  • sara 24 augusti, 2017kl.13:24

    Jo kanske det finns ju på Viaplay. Tycker du att boken verkar intressant?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *