Näckens döttrar

28 juni, 2017

Författare: Frida Arwen Rosesund

Det här är den fristående fortsättningen på Att de i tid må väckas. Den här boken bygger vidare på temat det onda barnet och bortbytingen. Johanna och Georg lever tillsammans med de två döttrarna Vera och Mary. De verkar glidit ifrån varandra och ha svårt att prata med varandra. Boken växlar mellan Johanna och Georgs perspektiv. Till att börja med tror jag som läsare att det mest handlar om vardagliga problem om svårigheterna att ha två barn och att få tid för varandra.

Efter att ha kommit en bit in i boken inser jag att det är mer komplicerat än så. Mary är väldigt annorlunda och beter sig märkligt och hotfullt. Georg och den gamla kvinnan Sofia verkar märka det men, Johanna verkar inte se eller uppfatta det alls. Precis som i den första delen vävs mytologi och folktro in i historien. Miljön är också här intressant och 1940-talets landsbygd med en sträng kristendom som kuliss känns intressant.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *