Sektens barn

14 juni, 2017

Författare: Mariette Lindstein

Det här är den sista delen i en en serie på tre böcker om sekten på dimmön. Första delen heter Sekten på Dimmön andra delen heter Sekten som återuppstod. I första delen får Sofia kontakt med sekten, andra delen blir hon kidnappad och tillbaka förd av sektledaren Frans Oswald. Den sista handlar om barn inom sekten och missförhållandena på sektens skola.

Författaren har ett förflutet som Scientolog. Mycket är hämtat där ifrån beskrivningen av sektens skola tycker jag liknar annat som jag läst om Scientologernas skola i USA. Böckerna är spännande och en intressant beskrivning av mekanismer som uppstår i en sekt. Samtidigt har jag lite svårt att tro på beskrivningen av den här sekten i det svenska samhället. Jag vill gärna tro att vi har lite bättre kontroll på religiösa friskolor och att en sådan skola inte skulle kunna etablera sig i Sverige.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *