Fjärilspojken och Burflickan

3 maj, 2017

Författare: Peter Stjernström.

Senaste böckerna jag lyssnade på är Fjärilspojken och Burflickan. Jag valde de här böckerna av en slump för att jag tyckte att omslagen såg intressanta ut. Serien visade sig vara riktigt spännande och intressant. En intressant blandning av fakta och fiction. I första delen får vi följa Jonas som blev lämnad ute i skogen av sina föräldrar. Enda sen han var liten har han haft en märklig intuition en märklig förmåga att förutse vad som kommer att hända. När Jonas blir handplockat till ett nytt jobb börjar det hända saker omkring honom. Boken kretsar omkring sekter, biologi, att söka sitt ursprung och hur långt man kan gå i forskningens namn. Burflickan bygger vidare på samma teman.

Båda böckerna har ett starkt fokus på insekter i Fjärilspojken är det emigrerande fjärilar som står i fokus i burflickan handlar det framförallt om bin. Det känns som att det är en av böckerna styrka att författaren har goda kunskaper om sitt ämne.

https://www.storytel.se/series/6229-Fjaerilspojken

 

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *